F.A.Q.

Ja, je kunt alle lichaamsdelen scheren. Ook de intieme delen. Wel is het handig de huid daar wat strakker te trekken, zodat je er beter bij kunt. Je kunt ook over stoppeltjes/korte haartjes scheren.

Het scheren met een safety razor is een andere manier van scheren dan je gewend bent. Let op: hou het scheermes altijd in een hoek van 30 graden tijdens het scheren. Scheer zonder (extra) druk te zetten. Laat de razor zachtjes over de huid glijden. Scheer in korte stroken en wees voorzichtig bij de plekken waar je huid dun is (knieën en enkels).

Er zitten 20 mesjes in de verpakking; hier kun je 1 jaar mee scheren! Als ze hierna op zijn, kun je losse OrganiGoods mesjes kopen in onze webshop en op Bol.com

Jazeker, de safety razor is zeer geschikt voor mannen. Ook een stoppelbaardje is makkelijk te scheren met een safety razor! Gebruik altijd scheerschuim/scheerzeep tijdens het scheren.

We snappen je vraag; het blijft natuurlijk een scherp mesje. Maar als je de scheerinstructie goed opvolgt, komt het helemaal goed! En mocht je toch ergens tegenaan lopen, helpen we je graag.

Ja, dit is wel aan te raden. Je kunt ook alleen met water scheren, alleen scheert dit iets minder soepel.

Na ongeveer 4-7 scheerbeurten. Je merkt vanzelf dat het mesje dan botter wordt en minder makkelijk scheert.

Je kunt de safety razor eenvoudig schoonspoelen met water. Voor een grondige reiniging kun je de delen ook los van elkaar schroeven en afspoelen.

De safety razor kun je het beste droog en buiten de douche bewaren. Zo verleng je de levensduur.

De mesjes kun je eenvoudig recyclen. Je kunt ze opsparen in een potje en inleveren bij een scheidingsstation bij jou in de buurt. Mocht er niet zo’n punt bij jou in de buurt zitten, dan kunnen ze ook bij het restafval.