Met deze tips word je huid super glad na het scheren

Scheren is een geweldige manier om er fris en glad uit te zien. Maar er vlak ná kan je huid er droog en geïrriteerd door aanvoelen, met rode bultjes en ingegroeide haren als gevolg. Dat willen we natuurlijk voorkomen!

Hier zijn de beste tips voor een gladde huid na het scheren:

Gebruik een safety razor in plaats van een gewoon (plastic) scheermes om stoppels te verwijderen. Safety razors scheren maar met één metalen mesje. Inplaats van dat je met meerdere kleine mesjes over je huid gaat. Je kunt je voorstellen dat een scheerkop met meer mesjes (zoals Gilette of Venus); meer wrijving op de huid geven. Dus heb je ook meer kans op irritatie! Dat heeft een safety razor gelukkig niet. Een safety razor is daarom specifiek bedoeld voor iedereen met een gevoelige huid.

Rode bultjes na het scheren voorkomen

Sta eerst even onder de douche voordat je begint met scheren. Hierdoor gaat het scheren soepeler en heb je minder kans op scheerirritatie.

Als je nog steeds last hebt van rode bultjes na het scheren, probeer dan je huid te scrubben met een washandje ná het scheren en voordat je vochtinbrengende crème aanbrengt. Dit verwijdert alle dode huidcellen en voorkomt dat er ingegroeide haren ontstaan.

Spoel je lichaam na het scheren af met koud water om de poriën te sluiten en irritatie te voorkomen. Dep je voorzichtig droog en breng vochtinbrengende crème aan.

Hopelijk helpen deze tips! Benieuwd naar de verschillende safety razors voor de gevoelige huid? Je vindt ze hier.